HENGELO - Politiewoordvoerder Anton de Ronde heeft dinsdag bevestigd dat zich aan de Oranjehof in Hengelo (Gld.) een "zeer traumatische gebeurtenis" heeft afgespeeld. Volgens hem zijn in een woning drie doden gevallen.

Het zou gaan om een moeder en haar twee kinderen. De vader is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de straat in het kleine dorp afgezet. De recherche onderzoekt de woning en doet tevens technisch onderzoek.

School

De politie heeft de lichamen van de slachtoffers dinsdagmiddag in de Hengelose woning aangetroffen. Eerder op de dag was de politie geïnformeerd door de school en familie dat de kinderen al twee dagen niet op school waren verschenen. Ook de vader was in de woning aanwezig toen de politie naar binnen ging. Die is in "zorgwekkende toestand aangetroffen" en naar een ziekenhuis gebracht.

Aangehouden

Dit zei politiewoordvoerster Caroline Monster dinsdagavond op een persconferentie over het familiedrama in Hengelo. Volgens haar is de man formeel aangehouden, maar nog niet gehoord. Over de toedracht van het drama wilde de politie lopende het onderzoek nog niets bekendmaken.

Volgens de politie zijn er echter geen aanwijzingen gevonden dat de slachtoffers "op zeer gewelddadige wijze om het leven zijn gebracht". Er is geen wapen gevonden. In de woning is wel 'iets' achtergelaten, maar of dat een afscheidsbrief is wilde de politiewoordvoerster bevestigen nog ontkennen. Monster zei verder dat de familie niet bekend stond als probleemgezin bij hulpinstanties.

Geschokt

Burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst, waar Hengelo onder valt, zei op de persconferentie dat de kleine gemeenschap in Hengelo "zeer geschokt" is door de gebeurtenissen. De politie hoort buurtbewoners. Voor hen is slachtofferhulp geregeld, aldus de politiewoordvoerder.

Verbijsterd

De tussenwoning ligt in een normale woonwijk uit de jaren '80 net buiten de dorpskern. Volgens Omroep Gelderland zouden de twee kinderen in respectievelijk groep 5 en groep 8 van de basisschool hebben gezeten. Het hoofd van de school verklaarde tegen de omroep verbijsterd te zijn, omdat het een heel normaal gezin was.

Volgens een overbuurvrouw woonde het gezin al langer dan zestien jaar in de straat. De vader komt uit Hengelo en is werkzaam bij een meubelfabriek, aldus deze buur. De moeder werkte volgens haar als verpleegster, de kinderen zijn twee jongens van 9 en 11 jaar. De politie vond de slachtoffers dinsdagmorgen, aldus de buurvrouw.

Stil

Al twee dagen was het stil in en rond de woning, zei ze. De kinderen zouden de laatste dagen ook niet op school zijn gekomen, weten buurtbewoners. De vader was ook niet op zijn werk verschenen.

Bijeenkomst

De gemeente Hengelo houdt dinsdagavond voor de buurtbewoners van de wijk waar het familiedrama zich heeft afgespeeld een bijeenkomst. De bijeenkomst is in partycenter Langeler in Hengelo. De eigenaresse van het partycenter heeft dit gezegd.

De bijeenkomst vindt plaats op initiatief van de gemeente en begint om 22.00 uur. Wie daar namens de lokale overheid aanwezig zijn, is nog niet bekend.

Familiedrama Hengelo