EINDHOVEN - Een Fokker-50 is vrijdag in de problemen gekomen tijdens een landing op het vliegveld van het Spaanse Melilla. Het vliegtuig schoot bij de landing door. Hierdoor raakten enkele van de achttien inzittenden gewond, zei een woordvoerder van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Denim Air zondag.

Aan boord waren vier bemanningsleden. Twee van hen komen uit Nederland. De piloot is een Canadees, de co-piloot Nederlander, aldus de woordvoerder.

Het vliegtuig liep aanzienlijke schade op. "Een vleugel is gescheiden van de romp", weet de zegsman. Volgens hem gebeurde het ongeval door een technisch mankement. Technici vermoeden dat de propellerbladen, die bij de landing tegengas moeten geven, niet werkten.

Een Spaanse krant meldde echter dat de piloten onder invloed zouden zijn geweest van alcohol en cocaïne. De woordvoerder is hier niets van bekend. Wel weet hij dat Air Nostrum een aanklacht indient tegen de krant.

Denim Air uit Eindhoven verhuurt vliegtuigen aan het Spaanse Air Nostrum. Dat bedrijf voert de binnenlandse vluchten voor het eveneens Spaanse Iberia uit. De Fokker-50 was op weg van Malaga naar Melilla.