BRUSSEL - De vrouw die vorige week woensdag haar vijf kinderen vermoordde in het Belgische Nijvel, is van het ziekenhuis overgebracht naar de psychiatrische afdeling van een gevangenis in Brussel.

Ze lag in het ziekenhuis na een zelfmoordpoging. Die ondernam ze nadat ze in wanhoop haar kinderen de keel had doorgesneden. De vrouw, Geneviève Lhermitte, heeft verklaard dat ze zich verstikt voelde door de peetoom van de kinderen, een arts die bij de familie in Nijvel inwoonde.

Multireligieuze dienst

Maandagavond woonden ongeveer achthonderd mensen een multireligieuze dienst bij in een kerk in Nijvel. De lichamen van de kinderen worden dinsdagmorgen overgevlogen naar Agadir in Marokko waar de begrafenis plaatsvindt.

De achttien klassen van de lagere school waar een aantal van de vijf kinderen naar school gingen, hebben dinsdag in een kerk in Nijvel gezamenlijk gebeden. Ongeveer vierhonderd leerlingen en leerkrachten kwamen samen voor het eerbetoon.

Na een korte toespraak van de directeur van de school legden de leerlingen tekeningen, knuffeldieren of korte briefjes neer bij vijf foto's van de kinderen.