HOOGERHEIDE - De 22-jarige verdachte J.C. van moord op basisscholier Jesse Dingemans in Hoogerheide verschijnt maandagmiddag waarschijnlijk voor de eerste keer in het openbaar voor de rechter. Bij de rechtbank in Breda dient dan de eerste regiezitting. Advocaat Gerard Spong gaat ervan uit dat zijn cliënt komt, maar helemaal zeker weet hij dat niet.

Voor justitie is J.C. de enige verdachte van de moord op de basisschool. Op de jas van de verdachte is bloed van het slachtoffer gevonden, werd eerder bekendgemaakt. In een vuilniszak die werd aangetroffen in de buurt van de woning van de moeder werden bovendien spullen gevonden met DNA van de 8-jarige. Justitie onderzoekt nog of een mes uit de tas het moordwapen is geweest.

Alibi

De verdachte ontkent dat hij Jesse Dingemans om het leven heeft gebracht. Zijn verklaring daarover blijft op hoofdlijnen hetzelfde, aldus Spong. J.C. zegt dat drie mannen die hem afpersten verantwoordelijk zijn voor de moord. Justitie zegt dat deze personen een alibi hebben.

J.C. zit sinds zijn aanhouding kort na de moord op 1 december in beperkingen opgesloten. Het onderzoek naar zijn geestestoestand in het Pieter Baan Centrum heeft nog niet kunnen beginnen. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld kan worden, is nog niet bekend.