AMSTELVEEN - Een verwarde man heeft zondag in Amstelveen zijn drie weken oude baby bij de moeder weggehaald en de hele avond bij zich gehouden. Een arrestatieteam viel uiteindelijk even voor 01.00 uur zijn woning binnen, waarop de politie hem kon aanhouden. Het kindje is ongedeerd, aldus een politiewoordvoerder.

Bekijk video

De politie kreeg rond 18.45 uur een melding dat de vader met het kind het Amsterdamse bos was ingevlucht. Ze begon onmiddellijk een intensieve zoekactie met behulp van een helikopter. De politie trof hem niet in het bos aan maar wist hem later te traceren in de woning.

Ze stuurde een bemiddelaar om het kindje te bevrijden. Toen dat op niets leek uit te lopen, werd het arrestatieteam ingezet. De aangehouden man is een bekende van de politie en verkeerde volgens een woordvoerder onder invloed.

Hoewel de vader en moeder van de baby samenwoonden, vond de politie de situatie dusdanig verdacht dat ze besloot in te grijpen om het kindje in veiligheid te brengen. Wat zich precies heeft afgespeeld voorafgaand aan de melding is nog onduidelijk.