GLAUCHAU - Drie Nederlandse toeristen zijn zondagochtend lichtgewond geraakt toen op de snelweg A4 in het zuidoosten van Duitsland een bus vol vakantiegangers omsloeg. De oorzaak van het ongeluk is onbekend. De chauffeur wordt door de politie ondervraagd. Dat heeft een woordvoerster van de alarmcentrale Eurocross gezegd.

Volgens het Duitse persbureau DPA zou de Nederlandse buschauffeur te hard hebben gereden. Hij zou de macht over het stuur hebben verloren, waarop de bus van de weg raakte en in de berm terecht kwam.

Een gewonde, een meisje, is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De andere twee gewonden worden per ambulance naar Nederland gebracht.

Tsjechië

Het gaat om een bus van Milot Reizen uit Rotterdam, die afkomstig was uit Tsjechië. De passagiers worden opgevangen in een kazerne. Een andere bus van de reisorganisatie is onderweg om de wintersporters terug naar Nederland te brengen.

Volgens Eurocross staat Milot Reizen goed aangeschreven en is het bedrijf aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Bussen van de reisorganisatie waren tot dusver nooit betrokken bij ernstige ongevallen.