ENTERPRISE - De Amerikaanse president George Bush heeft zaterdag ruime financiële steun beloofd aan de slachtoffers van een reeks tornado's in de staten Alabama, Georgia en Missouri.

Bush bezocht zaterdag onder meer het zwaar getroffen Enterprise in Alabama, waar als gevolg van een tornado deze week zeker negen mensen om het leven kwamen.

Twisters

De Amerikaanse president bekeek de schade zowel vanuit een helikopter als vanaf de grond. Hij riep alle Amerikanen op medeleven te betonen met de getroffenen. In totaal verloren door de 'twisters' twintig mensen het leven.

Katrina

Het bezoek van Bush was niet zonder politieke betekenis. Hij kreeg 1,5 jaar geleden veel kritiek over zich heen omdat hij zich te laat met de catastrofale gevolgen van de orkaan Katrina zou hebben bemoeid.

Ook rampenbestrijdingsdienst FEMA werd na Katrina door het slijk gehaald wegens grootschalige falen. De hoogste baas van federale dienst vergezelde Bush zaterdag op zijn trip om naar eigen zeggen duidelijk te maken "dat het nieuwe FEMA snel en adequaat in actie is gekomen".