AMSTERDAM - Een 33-jarige man is vrijdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de autobranden in Hengelo. Hij zit vast, meldt de politie. Donderdagnacht waren er twee autobranden in Hengelo. Zaterdag werden veertien auto's in brand gestoken.

De politie onderzoekt nog of de twee meest recente branden ook zijn aangestoken. De branden vonden plaats aan de Arubastraat en de Celebesstraat. Deze straten liggen in de buurt van de straten waar de auto's zaterdag uitbrandden.

Opgesloten

De Hengeloër werd aangehouden omdat zijn aanwezigheid in de omgeving van de branden van donderdagnacht opviel, meldt de politie. Hij had geen sluitende verklaring en is opgesloten voor verder onderzoek. Een 35-jarige plaatsgenoot werd eveneens meegenomen naar het bureau, maar hij bleek een 'zeer aannemelijke verklaring' te hebben en is vrijgelaten.

Bij de autobranden van vorige week raakten verschillende woningen beschadigd door rookontwikkeling. Niemand raakte gewond. De auto's brandden volledig uit. De politie heeft extra surveillance ingesteld in Hengelo. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.