DODEWAARD - Een 32-jarige automobilist uit Uden is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen door een ongeval op de snelweg A15 tussen Dodewaard en Andelst.

Het slachtoffer reed volgens de politie op de verkeerde weghelft en kwam daar in botsing met een vrachtwagen.

De auto van de spookrijder vloog na de botsing in brand. De vrachtwagenchauffeur raakte gewond, aldus een politiewoordvoerder.

Roermond

Op de autoweg N280 Roermond-Horn reed eveneens een automobilist op de verkeerde weghelft. Rond half twaalf zijn drie mensen gewond geraakt toen een spookrijder frontaal op een tegemoetkomende auto botste.

Als gevolg van het ongeval vlakbij de Maasbrug in Roermond liep het verkeer in een deel van Roermond vast, zo meldde de politie. De politie sloot de weg gedeeltelijk af. Vlak voor 13.00 uur gaf de politie de N280 weer vrij voor het verkeer.

De spookrijder is volgens de politie een oudere man van in de tachtig. Hij reed op de afslag Horn tegen het verkeer in de dubbelbaans autoweg op en botste met hoge snelheid op een tegenligger. Een daar achter rijdende vrachtwagen kon niet meer remmen en reed op de twee auto's in. De slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Roermond en Weert gebracht.