AMSTERDAM - De Duitse politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man gearresteerd die ervan wordt verdacht een 9-jarig jongetje seksueel misbruikt en vermoord te hebben. Het jongetje, Mitja, werd zaterdag in de buurt van het huis van de verdachte, een 43-jarige man die al meerdere malen is veroordeeld wegens kindermisbruik, dood aangetroffen.

Volgens de politie was de jongen gewurgd en seksueel misbruikt. De verdachte heeft geprobeerd zelfmoord te plegen door zich in een buitenwijk van Leipzig voor een rijdende tram te gooien. Hij is zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht. Dit heeft de politie van Leipzig bekendgemaakt.

De politie breidde dinsdag haar zoektocht uit naar de verdachte, Uwe Kolbig. Toen werd bekend dat zij beschikte over beelden van de donderdag daarvoor, waarop te zien is dat Kolbig naast Mitja in een tram in Leipzig zit. Mitja verdween donderdag op weg van de kinderopvang naar huis. Zijn lichaam werd zaterdag aangetroffen in een tuin waar Kolbig toegang toe had.

Voor de klopjacht op Kolbig werden honderd agenten, agenten te paard, speurhonden en een helikopter met infraroodsensoren ingezet.