NIJVEL - België is woensdag opgeschrikt door een zeer bloedig familiedrama in de plaats Nijvel, ruim 25 kilometer ten zuiden van Brussel. Daar werden de lichamen gevonden van vijf kinderen, die volgens de politie waarschijnlijk zijn doodgestoken door hun depressieve moeder. Het gaat om vier meisjes en een jongen. De kinderen waren tussen de drie en veertien jaar oud, aldus justitie in Nijvel.

Bekijk video

De moeder zou ook hebben gepoogd zelfmoord te plegen. Zij ligt in het ziekenhuis in La Louvière maar is volgens Belgische media buiten levensgevaar.

De moeder heeft na haar vermoedelijke daad nog het alarmnummer gebeld. Justitie in Nijvel vermoedt dat het om een wanhoopsdaad gaat. De kinderen zijn in hun eigen huis woensdagmiddag tussen twee en drie uur om het leven gebracht.

De agenten die het eerst ter plekke waren hebben psychische hulp gekregen, net als de vader van de slachtoffers. Hij was niet thuis op het moment van het drama.

Brief

De moeder had haar voornemen haar kinderen te vermoorden in een brief meegedeeld aan een vriendin, die ook in Nijvel woont, aldus Belgische media woensdagavond. De brief arriveerde eerder op woensdag, maar toen was het kennelijk te laat. Buurtbewoners reageerden geschokt. Ze spraken van een gebroken gezin; de vader zou al maanden niet meer thuis wonen en in Marokko zijn. Maar dat is elders tegengesproken. De man zou een goede betrekking hebben en woensdagmiddag in Brussel door justitie zijn ingelicht terwijl hij op de luchthaven Zaventem was.

De burgemeester van de bijna 25.000 inwoners tellende gemeente in de Franstalige provincie Waals Brabant, Pierre Huart, zei dat vooralsnog niets dit drama verklaart. Het was geen gebroken of problematisch gezin.