BERGEN OP ZOOM - De politie heeft dinsdag tijdens een uitgebreide actie tientallen mensen aangehouden in Bergen op Zoom. Bij huiszoekingen vonden politiemensen tientallen kilo's softdrugs en op zeven panden is beslag gelegd, zei een politiewoordvoerder.


Foto: Vincent Krijtenburg | Politie houdt tientallen mensen aan

Justitie verdenkt de aangehouden personen ervan dat zij drugs hebben verhandeld en geëxporteerd, geld hebben witgewassen en dat ze een criminele organisatie vormen. Mogelijk hebben ze ook belastingfraude gepleegd.

Bij de actie, waaraan de unit Zware Criminaliteit, de districtsrecherche, het Courage-team, de FIOD-ECD en de Rijksrecherche deelnemen, doorzoeken driehonderd politiemensen tientallen woningen en andere panden in het centrum van de stad. Rond 16.00 uur had de politie op 35 locaties huiszoeking gedaan.

Ook is een locatie in Steenbergen doorzocht. Politiehonden die getraind zijn voor het opsporen van drugs, wapens en geld worden ook ingezet.

De teller wat betreft arrestaties stond rond die tijd op 27. Het is nog onbekend hoe laat de actie eindigt. Het politiekorps Midden en West Brabant spreekt van "de grootste rechercheactie in zijn geschiedenis".

Softdrugs

De politie begon het onderzoek om de overlast te beëindigen die omwonenden ondervinden van handel in softdrugs vanuit diverse panden in Bergen op Zoom. Of de criminele organisatie alleen in softdrugs handelde is onduidelijk.

De politie sloot niet uit dat het ook om harddrugs gaat.