DEN HAAG - Een groep van vijftien studenten die zichzelf 'Tijd voor goed beleid' noemt, heeft vrijdagochtend de Hoftoren in Den Haag, het toekomstige gebouw van het ministerie van Onderwijs, bezet. De actiegroep vindt dat de politiek te weinig aandacht heeft voor het onderwijs.

"We willen dat het hoger onderwijs hoog op de politieke agenda komt, dat politici zich uitspreken over de toekomst er van", aldus een woordvoerster van de groep. De studenten uit Amsterdam, Wageningen, Utrecht en Nijmegen hebben slaapzakken en eten bij zich en zijn van plan tot aan de verkiezingen in de Hoftoren te blijven bivakkeren.

De actievoerders zitten in de toekomstige kamer van de minister van Onderwijs. Daar gaan zij de komende dagen werken aan een nieuw beleidsplan voor het hoger onderwijs. "Dat plan ligt dan alvast klaar als er een nieuwe minister aantreedt", zegt de woordvoerster.

Op de ramen van de ministerskamer hangt de mededeling 'bezet'. Volgens de groep was het heel gemakkelijk het pand binnen te komen. De achterdeur stond open.