ALMERE - Musicalster en Idols-finalist Jim Bakkum is zondagavond gewond geraakt toen de auto die in de musical Grease wordt gebruikt tijdens de voorstelling in de Schouwburg van Almere van het podium de orkestbak in reed.

Ook zijn tegenspeelster Bettina Holwerda is gewond geraakt. Beide spelers zaten in de auto.

Orkestbak

Jim heeft een hersenschudding, aldus producent Albert Verlinde zondagavond. Bettina heeft een blessure aan haar arm. Geen van de musici raakten gewond, omdat de auto op een plek in de orkestbak terechtkwam waar niemand zat.

Verlinde: "Gelukkig lijkt het relatief mee te vallen. Het had, zowel voor Jim als Bettina, als voor de musici, veel erger kunnen zijn."

Drive-in

Jim speelt de rol van Danny Zuko, Bettina speelt Sandy. Beide spelers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het incident vond plaats tijdens de musicalscène waarin Danny en Sandy in de drive-in bioscoop naar een film kijken en ruzie krijgen.

Jims karakter zingt daarna het lied 'Sandy', waar John Travolta, die de rol van Danny in de film Grease speelde, een grote hit mee scoorde. Verlinde kon nog niets zeggen over de oorzaak van het ongeval.

Golfwagentje

De auto is een carrosserie van een oldtimer met een motor van een golfwagentje. "Zo'n ding rijdt weliswaar niet hard, maar als het aan het voertuig ligt, dan stoppen we daarmee en laten we twee technici desnoods dat ding het podium opduwen."

De producent weet nog niet wat het ongeluk betekent voor de rest van de voorstellingen. Grease zou vanaf dinsdag in Theater Carré staan. Maandag wordt hierover een beslissing genomen.

Onwel

Twee anderen, waarschijnlijk toeschouwers, raakten onwel, vermoedelijk door het zien van het ongeval. Een groot aantal toeschouwers is flink geschrokken en opgevangen in de foyer van het theater.