AMSTERDAM - Agenten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben zondag op de A20 bij Rotterdam een einde gemaakt aan een achtervolging door een auto tegen de vangrail klem te rijden. Personeel van een tankstation had de politie even daarvoor gemeld dat de 18-jarige bestuurder van de auto na het tanken was weggereden zonder te betalen.

Tijdens de achtervolging probeerde de bestuurder de politie van de weg te duwen. Door de actie werden twee politieauto's en de auto van de verdachte beschadigd.

Het wildwesttafereel begon op de A4 bij Leidschendam, waar de bestuurder herhaaldelijk een stopteken van de agenten negeerde. Eenmaal bij Rotterdam besloot de politie de dolle chauffeur met twee wagens klem te rijden om te voorkomen dat hij de stad zou in rijden.

Raampje

De verdachte sloot zich vervolgens op in zijn auto en weigerde deze te verlaten. Nadat de agenten een raampje hadden ingeslagen lukte het hen de man uit de auto te halen en aan te houden.

Op het politiebureau bleek dat de hij niet in het bezit was van een rijbewijs en dat hij de auto zonder toestemming van zijn moeder had meegenomen. Volgens zijn eigen verklaring was hij al een dag en een nacht op pad en had gedurende die tijd veel drank en verdovende middelen gebruikt.