RIJSWIJK/VEENDAM - Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft zaterdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Veendam de motie van afkeuring aan zijn adres afgedaan als 'hun goed recht'.

De Partij voor de Vrijheid (PVV) zal donderdag tijdens het debat over de regeringsverklaring een motie van wantrouwen indienen tegen bewindslieden Aboutaleb en Nebahat Albayrak wegens het hebben van een dubbele nationaliteit.

De bewindsman van Sociale Zaken, die amper twee dagen in functie is, zei dat het de PVV vrij staat de motie in te dienen. Wel merkte hij op "dat normaliter een motie van afkeuring wordt ingediend als je iets verkeerd hebt gedaan". Een woordvoerder van de PvdA merkte op "dat Wilders zich wel heel vaak herhaalt".

Debat

In een interview met RTL Nieuws zegt Aboutaleb dat hij graag het debat wil aangaan met Wilders over zijn dubbele nationaliteit.

'Plat'

Mirjam Sterk, woordvoerster van de Tweede Kamerfractie van het CDA voor Integratie, noemt de motie "een voorbeeld van platte politiek". Het Kamerlid zei dat er geen enkele aanleiding is om te twijfelen aan de loyaliteit van de twee bewindslieden. Volgens Sterk hebben deze twee mensen een voorbeeldfunctie en heeft de motie "geen pas".