LONDEN - In het noordwesten van Engeland, in het graafschap Cumbria, is een 84-jarige vrouw omgekomen en hebben ruim zeventig mensen verwondingen opgelopen bij een ongeval met een passagierstrein. Tweeëntwintig gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis en vijf zijn er slecht aan toe, meldden de zenders BBC en Skynews zaterdagmorgen.

Bekijk video

Een deel van een passagierstrein die tussen Londen en het Schotse Glasgow reed, liep vrijdagavond van het spoor af en verscheidene wagons kantelden en vielen op hun kant. Alle 120 mensen in de trein waren in het begin van de nacht bevrijd, meldden de hulpdiensten.

Lastig toegankelijk

Helikopters van de Britse luchtmacht zijn ingezet om gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren. Het dunbevolkte en afgelegen gebied was lastig toegankelijk voor de hulpdiensten. Vele passagiers zaten urenlang vast in de trein. De omgekomen vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De politie zei zaterdag dat een kapotte wissel vermoedelijk de oorzaak was van het ongeluk. Uit voorzorg worden alle zevenhonderd wissels op het traject onderzocht. Een woordvoerder van Network Rail zei te verwachten dat de klus binnen 24 uur is geklaard. Een expert zei dat een wissel misschien defect is geraakt door loszittende moeren en bouten.