NIJMEGEN - Bij het wandelevenement de Vierdaagse in Nijmegen zal dit jaar een andere startprocedure voor de wandelaars van de 40 kilometer gelden. De hele groep individuele 40 kilometer wandelaars, ongeveer 24.000 deelnemers, worden over twee starttijden verdeeld. Groep één start tussen 05.15 uur en 06.00 uur, groep twee vertrekt een uur later.

De organisatie maakte de wijziging vrijdag bekend. Ze hoopt met de verandering onveilige situaties, irritaties bij wandelaars vooraf en opstoppingen direct na de start te voorkomen.

Kleur

Deelnemers worden twee wandeldagen ingedeeld in de groep voor de eerste start om 05.15 uur (dag 1 en 3), en twee wandeldagen in de groep voor de tweede start om 06.15 uur (dag 2 en 4). De indeling wordt duidelijk door een kleur op de controlekaart die iedere deelnemer ontvangt. Die kaart kunnen deelnemers onderling ruilen.

Bovendien hoeven deelnemers niet verplicht vroeg aan de start te verschijnen. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om pas bij de tweede start te vertrekken.

Wedren

Punt van vertrek blijft de Wedren. De start verandert niet voor de deelnemers van de 50 en 30 kilometer. Groepen en militairen die de 40 kilometer lopen, houden dezelfde procedure.

De 91e editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen wordt dit jaar tussen 17 en 20 juli gehouden. 49.000 Deelnemers kunnen meelopen.