AMSTERDAM - Een medewerkster van de Postbank aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord is in de nacht van donderdag op vrijdag samen met haar man de hele nacht gekneveld, geblinddoekt en gegijzeld in haar woning. Twee nog onbekende daders hadden haar daarbij de sleutels van de bank afhandig gemaakt.

Vrijdagochtend even voor 08.00 uur gingen de overvallers naar het postkantoor, waar ze onder bedreiging van een vuurwapen twee reeds aanwezige personeelsleden en een schoonmaker opsloten in een kluis. De medewerkers moesten hun persoonlijke bezittingen afgeven, waarop de gemaskerde daders er met een volgens de politie grote buit in een auto van een van de medewerkers vandoor gingen. Van hen ontbreekt nog elk spoor.

Bevrijd

Niemand raakte bij de gijzeling gewond. Alle betrokkenen zijn volgens een politiewoordvoerder erg aangedaan. De brandweer heeft het personeel uit de kluis bevrijd. Ook de bankmedewerkster en haar man zijn in veiligheid gebracht. Volgens een politiewoordvoerder worden zij momenteel op het bureau gehoord.

De politie is op zoek naar de daders, vermoedelijk van Surinaamse afkomst en rond de dertig jaar oud. Ze zijn gevlucht in een donkerkleurige Mercedes. Bij de zoektocht is in de ochtenduren een helikopter ingezet.