AMSTERDAM - De zaterdagavond in Amsterdam geliquideerde ex-voorzitter van voetbalclub Türkiyemspor zat in de heroïnehandel. De 40-jarige Nedim Imaç zou een kopstuk van de Turkse heroïnemaffia in Nederland zijn geweest.

Bekijk video

Het onderzoek naar Imaç liep al geruime tijd. Dat schrijft De Telegraaf donderdag op basis van bronnen bij de politie en bij justitie.

Imaç financierde Türkiyemspor volgens de krant met drugsgeld. Het hoogste team van de club zou door de, als succesvol zakenman te boek staande, Imaç uit eigen zak zijn betaald. Ook zou hij hebben aangeboden de belastingschuld van 1,3 miljoen euro van de club te betalen.

Bestuur

Eerder deze week verklaarde waarnemend voorzitter Martin van den Heuvel dat het hele bestuur opstapt als blijkt dat de club met crimineel geld is gefinancierd.

De oud-voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor werd zaterdagavond voor een Turks restaurant aan de Jan Rebelstraat in het stadsdeel Osdorp neergeschoten. De politie gaat uit van meerdere daders die nog voortvluchtig zijn en sprak eerder vermoedens uit dat de moord een afrekening in het criminele circuit was. Zij maakten bij de liquidatie gebruik van een witte bestelbus met een vals kenteken.