WELLINGTON - De twee mannen die zijn aangeklaagd voor de overval op een Nederlands echtpaar eind vorig jaar in Nieuw-Zeeland, waren verkleed als agenten om vertrouwen te winnen.

Dat blijkt uit details van het politiedossier die donderdag zijn vrijgegeven, meldden Nieuw-Zeelandse media. De verdachten, de 30-jarige Keith McEwen en de drie jaar jongere Christopher Manuel, verschenen donderdag opnieuw in de rechtbank in Kaikohe.

McEwen bekende eerder deze week zijn aandeel in de ontvoering en beroving van een Nederlands echtpaar en de verkrachting van de vrouw. Manuel heeft dat niet gedaan.

Huwelijksreis

Het Nederlandse echtpaar was op huwelijksreis, toen het in november in de Bay of Islands op het Nieuw-Zeelandse Noordereiland werd overvallen. De als agent uitgedoste daders tikten op het raam van hun camper en vroegen hen de deur te openen. Vervolgens drongen ze binnen, bedreigden de Nederlanders met een pistool en bonden hen vast.

De vrouw werd vervolgens gedrogeerd en verkracht. Ook werd geld gepind met bankpasjes van de Nederlanders. Pas na twee dagen kwam er een einde aan het drama toen het echtpaar op een verlaten plek werd achtergelaten.