HAARLEM - Actievoerders moeten het tentenkamp in het Bulderbos bij Schiphol direct ontruimen. Dat was donderdagmiddag het oordeel van de rechtbank in Haarlem.

Het kamp werd drie maanden geleden ingericht uit protest tegen de onteigening van het Bulderbos, het terrein bij Schiphol dat Milieudefensie had opgekocht om de aanleg van een vijfde baan te voorkomen. Door tenten in dit gebied te zetten hoopten de actievoerders het proces van onteigening te vertragen.

De rechtbank oordeelde eind september dat Schiphol het Bulderbos mag onteigenen. De luchthaven heeft de grond nodig voor de aanleg van de vijfde baan. Om te voorkomen dat het gebied snel zou worden ontruimd, richtten leden van Milieudefensie en medestanders daarom een tentenkamp in.

De actievoerders, die tegen groei van het vliegverkeer zijn, verblijven sindsdien in het Bulderbos. De gemeente Haarlemmermeer heeft de demonstranten nu te kennen gegeven dat zij het kamp moeten opdoeken. De caravans en tenten zijn in strijd met het bestemmingsplan.

/NIEUWSSchiphol probeert Bulderbos in handen te krijgenSchiphol mag Bulderbos onteigenen