SYDNEY - De nazaten van de Nederlandse zaaddonor Willem Wijma zijn woensdag door het Australische Hooggerechtshof in Sydney op de vingers getikt.

De rechter was niet onder de indruk van de bekentenis van de oudste Australische zoon dat hij samen met zijn moeder, zus en jongere broer na het overlijden van de Nederlandse immigrant in 2001 zijn huis hebben doorzocht. Hij gaf toe dat ze zijn testament hebben kwijtgemaakt en geld hebben ontvreemd.

Erfenis

De drie Australische kinderen claimen op basis van hun genetische verwantschap een deel van de erfenis. De families in Groningen en Australië strijden al vijf jaar om de nalatenschap van 200.000 euro. De behandeling van de rechtszaak is woensdag afgesloten.

Een dochter van een van de echte kinderen van Wijma, Sabina Stellink, die naar Sydney was afgereisd om haar familie in Groningen te vertegenwoordigen, is blij dat de behandeling achter de rug is. Zij was woensdag een van de laatste getuigen.

Klaar

"Ik ben tevreden dat de Sullivans ter verantwoording zijn geroepen", zei ze na afloop van de zitting. "Ik hoop dat het hiermee nu klaar is en dat ze na de uitspraak niet in hoger beroep zullen gaan."

De Australische kinderen hebben via de rechtszaak duidelijk willen maken dat Wijma meer was dan alleen een spermadonor en dat hij en hun moeder, Constance Sullivan, er enkele jaren een normale relatie op na hielden. De rechter gaat zich daar nu over buigen.

Uitspraak

Onduidelijk is wanneer hij een uitspraak zal doen, omdat het hof geen datum voor de uitspraak heeft gegeven.

De advocaat van de Nederlandse familie denkt dat een uitspraak binnen veertien dagen zal volgen.