SINT-PETERSBURG - Bij een explosie in een filiaal van McDonald's in de Russische stad Sint-Petersburg zijn zondag zeker zes gewonden gevallen. Dat heeft het ministerie van noodsituaties bekendgemaakt. Door de kracht van de explosie werd het plafond vernield en werden ruiten uit hun sponningen geblazen.

Bekijk video

De explosie deed zich voor om 20.30 plaatselijke tijd aan de Nevski Prospekt in het centrum van de stad. Het was nog niet duidelijk of het ging om een aanslag of een ongeluk. Vier van de zes gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen, aldus het ministerie.

Vandalen

Volgens het persbureau Interfax is een bom afgegaan. De politie vermoedt dat "vandalen" achter de ontploffing zitten. De radiozender Echo Moskvy meldde dat de bom was verstopt in een handtas.

Duitser

De website Fontanka meldt dat een van de gewonden een Duitse toerist is.

Restaurants van McDonald's zijn in Rusland in het verleden het doelwit geweest van aanslagen door criminele bendes. In 2002 vielen een dode en acht gewonden bij een bomaanslag bij een McDonald's in Moskou. In Sint-Petersburg werd in 1998 een kleine bom geplaatst bij een nog niet afgebouwd restaurant van de fastfoodketen.