AMSTERDAM - Drie jongeren zijn zaterdag gewond geraakt na de carnavalsoptocht in het Brabantse Berkel-Enschot. Ze sloegen met hun hoofd tegen een viaduct. Ze keken de andere kant op toen het voertuig dat hun praalwagen trok onder dat viaduct doorreed. Dat heeft de politie zondag gemeld.

Twee van de drie moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis. Volgens de politie vielen hun verwondingen mee. De oudste van het uit Haaren afkomstige trio, 18 jaar, is ter observatie een nacht opgenomen.

Knokpartij

In het Gelderse Weurt zijn vier mannen aangehouden na een vechtpartij tijdens een carnavalsfeest. Ongeveer veertig mensen raakten slaags, meldt de politie. De knokpartij speelde zich zaterdagavond af tijdens een carnavalsfeest buiten de een sporthal annex dorpshuis.

Een 36-jarige inwoner van Weurt en een 35-jarige inwoner van Zwanenburg zijn opgepakt op verdenking van openlijke geweldpleging. Een 17-jarig meisje uit Weurt heeft aangifte gedaan van mishandeling. Zij liep tijdens de massale vechtpartij dusdanig rugletsel op dat zij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen.

Ook een 34-jarige man uit Beuningen en een 40-jarige man uit Nijmegen werden aangehouden. Volgens de politie bemoeiden zij zich met de andere arrestaties. Eén agent raakte lichtgewond. Alle verdachten zitten op het politiebureau vast voor verder verhoor.

Kopstoot

Een 19-jarige carnavalsvierder uit het Limburgse Venray heeft bij zijn aanhouding een agent een kopstoot gegeven. Een andere agent viel op de grond en kneusde zijn heup, meldt de politie. Er moest pepperspray aan te pas komen om de amokmaker te overmeesteren.

De man uit Venray was zaterdagavond nog ontkomen aan de politie nadat hij was betrapt op wildplassen. Agenten zagen hem later stennis maken toen hij de schouwburg in wilde. De man had geen identiteitsbewijs bij zich en kreeg hiervoor een bekeuring. Daarop beledigde de beschonken Limburger de agenten, waarna hij met hen op de vuist ging.

Ook in het Brabantse Raamsdonksveer had de politie de handen vol aan iemand die te veel had gedronken. Agenten wilden de 24-jarige man uit Nieuwendijk thuis brengen nadat hij onwel was geworden. Hij bleek daar niet van gediend en reageerde agressief. Hij beschadigde een politiewagen en vernielde een ruit van zijn ouderlijk huis. Hij moest de nacht in de politiecel doorbrengen.

Confetti

In het Twentse Oldenzaal is een 26-jarige vrouw uit Hengelo zondagmiddag tijdens de carnavalsoptocht in het gezicht gewond geraakt door een confettikanon. Zij moest voor behandeling naar een ziekenhuis, laat de politie weten.

De vrouw reed mee in een trekker van de Sjeesköttels uit Rossum. Ter hoogte van de Dr. Ariensstraat opende een man het portier van de trekker, waarna een andere man in een wit carnavalskostuum de confetti naar binnen schoot. De politie is op zoek naar getuigen.