AMSTERDAM - De 12-jarige Jasmin Bensid mag vanaf woensdag weer lessen volgen in haar eigen klas van basisschool Timotheus in Amsterdam met haar hoofddoekje om. Dat heeft het bestuur van de school dinsdag bepaald.

Volgens een verklaring van het bestuur strookt het niet toestaan van de hoofddoek niet met de wettelijke voorschriften. Het meisje moest sinds vorige week apart haar lessen volgen in de directiekamer van de school nadat zij had geweigerd, zoals de school wilde, haar hoofddoek af te doen.

Hierop ontstond een brede discussie en de vader van het meisje diende een klacht in bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam. Het meldpunt en de vader van Jasmin toonden zich dinsdag tevreden over de uitkomst van de vergadering van het bestuur. "We hebben de maximale score bereikt. Alle kinderen die dat willen mogen nu weer hoofddoekjes dragen op school. Het is alleen jammer dat er zolang beraadslaagd moest worden", aldus een woordvoerster van het meldpunt.

Minister Van der Hoeven (Onderwijs) heeft de Onderwijsinspectie eind vorige week gevraagd te kijken naar de hoofddoekjeskwestie op de Amsterdamse basisschool.