AMSTERDAM - In het Turkse restaurant Bir Bey aan de Jan Rebelstraat in de Amsterdamse wijk Osdorp is zaterdagavond de oud-voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub FC Turkiyemspor, Nedim Imac, doodgeschoten.

Er zijn volgens de politie meerdere schoten op Imac gelost en hij is ook meerdere keren geraakt, waaronder in zijn hoofd. De Turkse Imac overleed op straat aan zijn verwondingen. De politie gaat uit van meerdere daders, die nog voortvluchtig zijn.

Enkele uren na de schietpartij trof de politie in de buurt van de Hoogheemraadweg in Osdorp een wit busje aan. Het busje was overgoten met benzine, maar niet aangestoken. De politie gaat ervan uit dat dit de mogelijke vluchtauto van de daders is.

Afgelast

De Turkse amateurvoetbalclub meldde zaterdagavond op zijn website dat alle wedstrijden aanstaande zondag zijn afgelast in verband met de dood van Nedim Imac.

Zakelijk

Waarnemend-voorzitter van de club Martin van den Heuvel was zaterdag verbijsterd over de moord op Imac. "Ik kan me niet voorstellen wie dit gedaan kan hebben. Het heeft zeker niets met de club te maken", aldus Van den Heuvel. "Misschien ligt dit in de zakelijke sfeer."

Imac had onlangs zijn functie van voorzitter tijdelijk overgedragen in verband met familieomstandigheden. Hij zou in ieder geval tot het einde van het voetbalseizoen bij de club betrokken blijven, aldus Van den Heuvel.

Naheffing

De Amsterdamse voetbalclub kwam begin dit jaar in het nieuws toen de Belastingdienst een naheffing van 1,3 miljoen euro bij de club neerlegde. Er zouden de afgelopen vijf jaar geen premies en geen loonbelasting zijn afgedragen.