AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie in Amsterdam zal Jort Kelder, hoofdredacteur van het zakenblad Quote, niet vervolgen wegens smaad of laster.

Advocaat Bram Moszkowicz had aangifte wegens deze vermeende feiten tegen Kelder gedaan. Volgens het OM zijn eer en goede naam van Moszkowicz niet aangetast, aldus een woordvoerder vrijdag.

Maffiamaatje

Moszkowicz deed eind januari aangifte tegen Kelder, nadat deze de getergde strafpleiter in het radioprogramma Stand.nl onder meer "maffiamaatje" had genoemd. Moszkowicz spande tevens een kort geding tegen Kelder aan, in een poging verdere beledigingen aan zijn adres te voorkomen.

In een gepeperd vonnis wees rechter M. Poelmann donderdag alle eisen van de advocaat in die procedure van de hand. Poelmann was van mening dat Kelder voldoende redenen had voor dergelijke kwalificaties.

Schandvlek

Volgens het OM zijn de opmerkingen van Kelder - het OM noemt "een schandvlek op het officium nobile" als voorbeeld - gericht op eigenschappen van Moszkowicz en niet op concrete gedragingen. Volgens de wetsgeschiedenis en eerdere rechterlijke uitspraken zijn de eer en goede naam van Moszkowicz daarmee niet aangetast.