HAARLEM - De drie mannen en een vrouw die woensdag zijn aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag door middel van explosieven, zijn donderdagavond in vrijheid gesteld.

Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem gemeld. Onderzoek heeft geen concrete aanwijzingen opgeleverd die de verdenking bevestigen.

Een van de vier is echter weer vastgezet omdat hij in Duitsland nog een straf moet uitzitten van 2,5 jaar. De Duitse autoriteiten hebben zijn uitlevering gevraagd. De man was tijdens zijn aanhouding in het bezit van een in Duitsland verduisterde auto.

Terroristische dreiging

De marechaussee hield de vier woensdag aan naar aanleiding van een terroristische dreiging tegen Schiphol. Het toezicht en de controle op en rondom de luchthaven werd enige tijd geïntensiveerd.

Het onderzoek heeft geen bevestiging opgeleverd voor het daadwerkelijk voorbereiden van een terroristische aanslag, aldus het OM. Over de identiteit van de vier wil justitie geen informatie geven, omdat de verdenking niet is bevestigd.