BREDA - Een 29-jarige man uit Roosendaal is woensdag door de politie aangehouden omdat hij een vrouwelijke parkeercontroleur, die hem op de bon wilde slingeren, heeft aangereden. Dat liet de politie donderdag weten. De controleur deed aangifte van poging tot doodslag dan wel poging tot zware mishandeling.

De man parkeerde zijn auto bij een bank aan de Oude Vest voor een inrit waar ook een stopverbod geldt. Toen de parkeerwachtster de man daarop wees, liep hij snel de bank binnen.

Toen de automobilist terugkwam, stapte hij in zijn auto. De vrouw verkeerde in de veronderstelling dat de man zijn rijbewijs zou pakken zodat zij een bekeuring voor de overtreding kon uitschrijven. In plaats daarvan reed hij echter hard achteruit en vervolgens weer vooruit. Daarbij reed hij de controleur aan en sleepte haar op de motorkap mee.

Zere knie

Uiteindelijk stopte de man waarna hij kon worden aangehouden. De vrouw hield een zere knie en een geblesseerde vinger over aan het incident. De Roosendaler stelt dat hij de controleur niet opzettelijk wilde aanrijden.