WASHINGTON/NEW YORK - Zware sneeuwstormen hebben woensdag in het noordoosten van de Verenigde Staten chaos veroorzaakt. In de hoofdstad Washington moesten de twee belangrijkste luchthavens sluiten.

Op de drie grote vliegvelden van New York werden honderden vluchten uit voorzorg geschrapt. Talrijke scholen in het getroffen gebied gingen niet open.

Automobilisten die zich op de ondergesneeuwde wegen waagden, bleven in lange files steken. Het middenwesten van de VS ging eerder deze week al gebukt onder sneeuwstormen. En ook nu zijn delen van het gebied nog steeds ontregeld door de weersomstandigheden.

De gouverneur van de staat Maine, ten noorden van New York, heeft de noodtoestand uitgeroepen om er zeker van te zijn dat de leveranties van brandstof doorgang zouden vinden.

Valentijnsdag

De Amerikaanse media wonden zich woensdag vooral op over de verstoring van Valentijnsdag als gevolg van de hevige sneeuwval.

Bloemstukken konden niet op het juiste adres worden bezorgd en romantische etentjes gingen niet door omdat de wegen onbegaanbaar waren. Restaurants haalden de verwachte winst niet binnen, omdat de tafeltjes leeg bleven.