BRUSSEL - Een 13-jarig meisje uit Brussel heeft zich in 2004 voorgedaan als haar 23-jarige zus om te kunnen trouwen met een Marokkaan. De 24-jarige man wilde zo een verblijfsvergunning krijgen.

De jonge bruid, die er ouder uitziet voor haar leeftijd, had trouwambtenaren van de Brusselse deelgemeente Schaarbeek wijsgemaakt dat ze haar identiteitskaart was kwijtgeraakt.

De politie had daarna een verklaring afgegeven, waarop het meisje zonder enige controle haar geboortedatum met tien jaar kon vervalsen.

'Gehuwd'

De moeder van het meisje deed mee aan het bedrog. De ongetrouwde zus van het meisje was de afgelopen twee jaar op reis. Bij terugkeer ontdekte ze de fraude toen ze vorig jaar een oproepkaart kreeg voor de verkiezingen. Bij haar burgerlijke staat stond 'gehuwd'. De vrouw kreeg op het gemeentehuis te horen dat ze was getrouwd.

Verkrachting

De politie beschuldigt de Marokkaan van verkrachting. Elk seksueel contact met een kind jonger dan veertien jaar wordt in België beschouwd als verkrachting. Het minderjarige kind kan niet worden vervolgd.

De strafrechter kan het huwelijk nietig verklaren wegens valsheid in geschrifte.