AMSTERDAM - De Nationale Recherche heeft dinsdagavond het huis van opiniepeiler Maurice de Hond doorzocht. Rond half negen begon de actie, rond 23.00 uur was die afgerond. Dat heeft een woordvoerder van het Landelijk Parket gezegd. De huiszoeking heeft volgens de woordvoerder te maken met 'computervredebreuk' in de Deventer moordzaak.

Gelijktijdig werd op een tweede adres in Overveen ook huiszoeking gedaan. De bewoner van dat pand wordt ook verdacht van betrokkenheid bij 'computervredebreuk'. Zowel bij Maurice de Hond, als bij het pand in Overveen is computerapparatuur in beslag genomen.

Kraken e-mail

Volgens de zegsman is De Hond betrokken bij het kraken van de e-mail van advocaat Jan Vlug. Vlug is de raadsman van 'klusjesman' Michaël de J., die volgens opiniepeiler Maurice de Hond de werkelijke dader is in de Deventer moordzaak. In die zaak zit Ernest Louwes al jaren vast. Hij kreeg twaalf jaar cel voor de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg uit Deventer, die in september 1999 werd gepleegd.

Vorige week hield de Nationale Recherche in Deventer een 34-jarige man aan op verdenking van het kraken van de e-mail van advocaat Vlug. "Uit onderzoek van toen in beslag genomen computers is gebleken dat deze man correspondeerde met Maurice de Hond over de mails van Vlug. We onderzoeken nu in hoeverre deze man samenwerkt met De Hond", aldus de woordvoerder.

"Het is terecht dat als er zoiets gebeurt, goed onderzoek wordt gedaan", aldus De Hond. Volgens hem is toegezegd dat hij zijn computers nog woensdag terugkrijgt. De doorzoeking van zijn huis verliep "uitermate professioneel".

De Hond

Volgens De Hond is er een "massale actie Beschadig Maurice de Hond" aan de gang. "Wij, betrokken burgers, tonen steeds meer aan wat een puinhoop de Deventer moordzaak is. Twee weken geleden nog bleek dat justitie heeft gelogen over het alibi van Michaël en zijn vriendin."