ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 18 jaar celstraf geëist voor de moord op een nog ongeboren kind. De 33-jarige verdachte zou de moeder, zijn echtgenote, hebben neergestoken. Daarbij stak hij ook vier maal in de baarmoeder.

Dat gebeurde in december 2005. Toen sloegen bij V.T. de stoppen door. Volgens hem had zijn vrouw hem net verteld dat ze wilde scheiden. Bovendien hoorde hij dat hij niet de vader van zijn nog ongeboren meisje is. "Ik schaamde me zo. Toen telde niets meer", zei de Rotterdammer dinsdag bij de rechtbank. "Het motief is niet helemaal duidelijk", stelt het OM.

Eerwraak

De verdachte, door bekenden omschreven als een vriendelijke en rustige persoon, ontkent dat er eerwraak in het spel is. "Ik denk breed. Ik ben een moderne man. Ik ben geboren in het zuiden van Turkije. Ik heb nooit een geval van eerwraak meegemaakt." Zijn advocaat, Michel van Stratum, heeft in het dossier geen aanwijzingen voor eergerelateerd geweld kunnen vinden.

Opwelling

Volgens hem heeft zijn cliënt in een opwelling gehandeld. "Hij was verdrietig, in de war en boos." Hij spreekt van een "draconische eis" van justitie. Die verdenkt T. ook van poging tot moord op zijn vrouw, met wie hij al vele jaren was getrouwd en twee kinderen had, en van poging tot zware mishandeling op zijn zus.

Die liep lichte verwondingen op tijdens de steekpartij in en buiten de woning aan de Dantestraat in Rotterdam.

Keizersnede

De baby werd met een keizersnede gehaald. Het meisje overleed een dag later. De moeder was op het moment van het incident 37 tot 38 weken zwanger. "De baby was in principe levensvatbaar", zei de officier van justitie. Maar ze overleed door het geweld van een dag eerder.