AMSTERDAM - De politie houdt sinds maandagavond extra toezicht bij avondwinkels en andere kleine ondernemers in Amsterdam naar aanleiding van een reeks overvallen afgelopen weekeinde.

In vier uur tijd vonden zaterdagavond vijf gewapende overvallen plaats in de hoofdstad. Dat baart de politie zorgen, liet een woordvoerder dinsdag weten.

Preventieve maatregelen

Daarom wordt behalve het extra toezicht ook gekeken of er gecoördineerd beleid moet komen. Het platform criminaliteitsbestrijding in de hoofdstad bekijkt of er preventieve maatregelen nodig zijn, vooral voor kwetsbare kleine ondernemers.

Amsterdam telt 11.000 zaken in deze categorie, in het bijzonder in de horeca en de detailhandel. Volgens de politiezegsman neemt het aantal overvallen in de stad nog altijd af.

La Nuit

De politie stuurt dinsdag 25 agenten naar Amsterdam-Noord om flyers uit te delen in de omgeving van avondwinkel La Nuit, waar vorige week de 29-jarige eigenaar werd doodgeschoten. Volgens een woordvoerder heeft de politie inmiddels vele getuigen gehoord, maar zijn er nog geen aanhoudingen verricht.