AMSTERDAM - De politie heeft de zoon van film- en televisieproducent San Fu Maltha en diens vriendin teruggevonden.

Bekijk video

De kinderen zijn inmiddels terug bij hun ouders. De politie weet nog niet waarom ze wegliepen. Van wie het huis in Amsterdam is, is ook nog niet bekend.

De politie, die zondagavond op de televisie een opsporingsbericht aan de twee kinderen wijdde, moet de tieners nog horen. "We hebben ze niet teruggevonden door een tip, maar door ouderwets recherchewerk", aldus een woordvoerder.

Filmproducent San Fu Maltha is "dolgelukkig". "Hoe langer het duurt, hoe meer scenario's er toch door je hoofd gaan spelen", zei hij. "We waren heel erg ongerust."

Vermoeid

De kinderen zijn "vermoeid en ontdaan", maar mankeren fysiek niets. Wat er exact met zijn zoon is gebeurd, kon Maltha nog niet zeggen. "Zo'n vraag brandt op je lippen, maar dat is niet het eerste dat je vraagt als je je kind na zes dagen terug ziet. Dan knuffel je hem en ben je heel erg dankbaar dat hij er weer is."

San Fu Maltha is de grootste filmproducent van Nederland. Hij was onder meer verantwoordelijk voor hitfilms als Zwartboek, Vet hard!, In Oranje en Phileine zegt sorry.