SANTA CRUZ - Op het Canarische eiland Tenerife zijn zes mensen omgekomen tijdens een voettocht in een ondergrondse tunnel. Reddingswerkers hebben de stoffelijke overschotten van vijf mannen en een vrouw zondag gevonden. Het gaat om vijf Spanjaarden en een Italiaan. De slachtoffers waren tussen de 20 en 30 jaar.

Bekijk video

Het zestal maakte deel uit van een groep van de dertig, vooral Spaanse natuurvrienden, die zaterdag een grot in het noorden van het eiland ingingen voor een excursie. Bij een splitsing zouden ze de verkeerde afslag hebben genomen en in een oude tunnel zijn beland.

In de schacht was een gebrek aan zuurstof en mogelijk heeft het gezelschap ook giftige gassen van de nabijgelegen vulkaan Teide ingeademd. De meeste mensen wisten op eigen kracht weer naar boven te komen. Reddingswerkers wisten acht mensen die onwel waren geworden in veiligheid te brengen.

Spaanse media berichtten zondag dat de gids die de groep zou begeleiden op het laatste moment had afgezegd en in plaats daarvan telefonische instructies zou hebben gegeven. Hij zou de groep per ongeluk de verkeerde kant op hebben gestuurd.