LONDEN - De baas van de Amerikaanse zender Cartoon Network heeft ontslag genomen wegens de mislukte reclamestunt die uitmondde in terreuralarm in Boston. In de stad ontstond veel onrust toen eind januari verdachte pakketjes voorzien van lichtjes werden gevonden.

Ter promotie van de tekenfilmserie 'Aqua Teen Hunger Force' hadden reclamemakers van Cartoon Network de pakketjes achtergelaten op diverse plekken in de stad. Bruggen en wegen werden uit voorzorg afgesloten en de reddingsdiensten werden in de hoogste staat van paraatheid gebracht.

Jim Samples maakte zijn terugtreden vrijdag bekend aan het personeel. "Ik hoop dat we door mijn beslissing deze episode achter ons kunnen laten", aldus Samples in een memo aan zijn medewerkers, meldde de BBC.

Schade

De bedenkers van de reclamestunt stemden eerder deze week in met het betalen van 2 miljoen dollar aan schadeloosstelling. De helft van het geld is bestemd om de kosten verbonden aan het massaal uitrukken van politie en brandweer te compenseren. De andere helft zal worden besteed aan training en materieel voor de reddingsdiensten.

De reclamestunt is daarmee ook nog een dure flop geworden. Volgens de meest recente kijkcijfers hebben niet meer mensen naar 'Aqua Teen Hunger Force' gekeken dan voor de stunt.