KAATSHEUVEL - In het Brabantse Kaatsheuvel heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag een politieauto in de voorgevel van een woonhuis geboord.


Foto: ABM Heijblom | De bewoners kwamen met de schrik vrij

De agenten hadden net de achtervolging ingezet op een auto die een stopteken van de politie had genegeerd, maakte de politie zaterdagochtend bekend.

Schrik

In plaats van linksaf te slaan, reed de surveillancewagen op de Hoge Zandschel rechtdoor en ramde de woning. De voorkant van de auto kwam met een snelheid van ongeveer 35 kilometer per uur in een hoek van de woonkamer tot stilstand. Volgens de bestuurder reageerde de auto niet op de remmen.

Nuchter

De twee politiemensen (22 en 36 jaar oud) liepen geen kwetsuren op. De bewoners, die boven lagen te slapen, kwamen met de schrik vrij. "Ze waren geschrokken maar waren er redelijk nuchter onder, Brabantse nuchterheid", aldus een politiewoordvoerder. De brandweer heeft de voorgevel van het huis gestut.

De agenten waren 's nachts bezig met een controle in Waspik. Een personenauto reed in hun richting, maar keerde plotseling. Hierop besloten de twee de auto te controleren. De bestuurder negeerde het stopteken en verhoogde zijn snelheid, waarna een achtervolging ontstond. De automobilist wist te ontkomen.