DEN HAAG - Minister Heinsbroek van Economische Zaken wil dat er geen gewelddadige films meer op televisie worden uitgezonden. Volgens hem dragen de 'alles-moet-maar-kunnen-programma's' rechtstreeks bij aan het verval van normen en waarden, zegt hij woensdag in Trouw.
Trouw

Heinsbroek wil dat de normen- en waardencommissie, die premier Balkenende vorige week aankondigde, bekijkt op welke manier dit soort films kunnen worden gestopt.

Hij denkt dat het effect hiervan op de mensen wordt onderschat "Geweld lokt nieuw geweld uit. Al die films waarin leerlingen met leraren omgaan alsof het oud vuil is, ziet ik niet zitten. Het is steeds hetzelfde uitgemolken thema, dat bepaald niet aanzet tot behoorlijk gedrag", meent de minister.

De oud-topman van Arcade vindt er een karikatuur is gemaakt van zijn pleidooi om via een grootscheepse mediacampagne de normen en waarden in Nederland weer terug te krijgen. Hij vindt dat media juist gebruikt moeten worden om te laten zien hoe het wél moet. De campagne zou volgens de minister zeker twee tot vier jaar moeten duren.