LIMA - Bij een vliegtuigongeluk afgelopen donderdag in het Peruaanse Andesgebergte zijn geen overlevenden. De minister van Verkeer van Peru, Javier Reátegui, heeft dit zaterdag bevestigd. In het toestel zaten 46 mensen onder wie twee Nederlanders.

De Fokker F28 van de Peruaanse luchtvaartmaatschappij TANS is frontaal tegen een berg gevlogen en geëxplodeerd. Dat hebben de autoriteiten in Peru geconcludeerd nadat ze het wrak zaterdagmiddag hadden gevonden.

Het ligt op 3300 meter hoogte in het Andesgebergte en de kleine resten van het vliegtuig liggen verspreid over een gebied van zo'n vierhonderd bij vierhonderd meter. Reátegui had eerder op zaterdag gezegd dat het toestel totaal verwoest is. Er worden geen grote wrakstukken gevonden, alleen maar kleine stukjes, volgens Reátegui. Het bergingswerk wordt voorts bemoeilijkt door mist, koude en de ontoegankelijkheid van het gebied.

Nederlanders

Aan boord waren vier bemanningsleden en 42 passagiers onder wie zes buitenlanders. Dat waren twee Nederlanders, een Belgische, een Spaanse, een Portugese en een Cubaan. Het vliegtuig verongelukte op een vlucht van de stad Chiclayo, dichtbij de kust ongeveer 650 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Lima, naar Chachapoyas, 650 kilometer ten noorden van Lima. De route van hemelsbreed circa 200 kilometer voerde in oostelijke richting over het Andesgebergte.