LONDEN - Het muziekconcern EMi is van plan een nieuwe cd uit te brengen met tot dusver nog niet gepubliceerde opnamen van de Beatles.

De nummers staan op bandmateriaal dat in de jaren zeventig van de vorige eeuw gestolen was en dat vrijdag in Nederland is teruggevonden bij de aanhouding van drie mannen die kennelijk van plan waren illegale cd's aan de man te brengen.

Get Back

Het gaat in totaal om vijfhonderd banden, die bekendstaan als de 'Get Back Sessions'. Via internet waren illegale cd's met de opnamen te koop voor honderden euro's. De Britse autoriteiten kwamen vorig jaar op het spoor van de bezitters van de banden tijdens een grootschalige operatie tegen cd-piraten. Het onderzoek leidde naar Nederland. Ook in Londen werden aanhoudingen verricht.

Volgens de Engelse krant The Times van zaterdag wil EMI met Paul McCartney, Ringo Starr en de nabestaanden van John Lennon en George Harrison onderhandelen over het produceren van een cd met nummers van die banden. Volgens de krant zou McCartney graag zien dat het album 'Get Back' zou worden uitgebracht, waarvan de groep na de diefstal van de banden uit een studio in Twickenham afzag. Een aantal nummers dat tijdens de sessies voor Get Back werd opgenomen, is in gewijzigde vorm uitgebracht op Let it Be, waaronder The Long and Winding Road.

Ruzie

Op een van de banden staat volgens The Times een heftige ruzie tussen McCartney en Harrison. Daarbij zou Harrison woedend de studio uitgestormd zijn omdat hij vond dat McCartney zich ten onrechte met iets bemoeide.