HILVERSUM - De PvdA boekt ook in de peiling van Interview NSS/NOVA een forse winst. Maar het CDA blijft in deze peiling veruit de grootste partij.

Het CDA lijdt ten opzichte van de peiling van een week geleden vijf zetels verlies, maar komt nog altijd uit op 47 zetels. Dat zijn er vier meer dan de partij nu in de Tweede Kamer heeft. De PvdA komt in de Politieke Barometer van vrijdag op de tweede plaats met 35 zetels. Verleden week noteerde Interview 29 zetels voor de PvdA, die nu in de Tweede kamer 23 zetels heeft.

De VVD (24 zetels in de Kamer) komt uit op 27 zetels. Ook in deze peiling hebben CDA en VVD geen Kamermeerderheid meer. Een week geleden was dat nog wel het geval.

De steun voor de SP is aan het afkalven. De partij komt op veertien zetels, twee minder dan verleden week, maar nog ruimschoots meer dan de negen waarover zij nu beschikt. GroenLinks komt uit op negen zetels, een verlies van een. D66 zakt verder weg en zou nog maar vier zetels overhouden van de zeven die zij nu heeft.

De LPF komt uit op zes zetels, twintig minder dan bij de vorige verkiezingen. De ChristenUnie krijgt er een zetel bij en komt op vijf. De SGP komt op drie, eveneens eentje winst. Leefbaar Nederland houdt geen enkele zetel meer over. Nu heeft zij er twee.