NEW WESTMINSTER - De Canadese varkensboer Robert Pickton had 75 vrouwen van het leven willen beroven. Dat vertelde hij een undercoveragent die met hem opgesloten zat in de politiecel, bleek dinsdag tijdens het proces tegen de man.

Dinsdag bekeek de jury in het proces tegen de 57-jarige Pickton videobeelden van de gedaagde. Op de beelden zou hij verklaard hebben 49 vrouwen te hebben omgebracht en er nog eentje te willen vermoorden om een mooi rond getal te bereiken. Daarna wilde hij de zaak even laten rusten om vervolgens 25 nieuwe te begaan.

Pickton staat sinds eind januari terecht voor de moord op zeker 26 vrouwen die hij tussen 1978 en zijn arrestatie in 2002 zou hebben vermoord. In en rond de boerderij van de varkensboer zijn de overblijfselen gevonden van zeker zes vrouwen.

Afgeslacht

De politie vond slechts delen van de lichamen van de slachtoffers die afgeslacht waren en in stukjes gehakt. Zeker een vrouw zou vermalen zijn en gemengd met mest. Hij ontkent alle hem tot dusverre ten laste gelegde moorden.