LONDEN - De Britse politie heeft dinsdagavond twee van de negen vorige week gearresteerde terreurverdachten uit Birmingham vrijgelaten. Er is geen aanklacht tegen de twee ingediend, meldde de Britse omroep BBC.

Bekijk video

Volgens het tweetal is er gedurende hun detentie met geen woord gerept over een vermeend ontvoeringscomplot. "Ze hebben het bureau verlaten zonder dat ze meer wisten van het waarom ze daar zeven dagen geleden naar toe waren gebracht", aldus de advocaat van de twee.

Martelen

De Britse politie arresteerde vorige week volgens mediaberichten negen mannen op verdenking van het voorbereiden van de ontvoering van een Britse moslimsoldaat.

Het zou de bedoeling zijn geweest het slachtoffer voor de ogen van de camera te martelen en uiteindelijk op gruwelijke wijze te vermoorden. De beelden daarvan zouden vervolgens via internet worden verspreid.

De beide verdachten werden geconfronteerd met een aanhoudende weigering om een reden te noemen voor hun arrestatie, aldus de advocaat. "Er is nooit tegen hen met een woord gerept over een plan iemand te ontvoeren of de gruwelijke suggestie van een onthoofding of zelfs maar over een soldaat", zei Gareth Peirce. De twee hebben de politie opgeroepen de anderen ook vrij te laten.