ROTTERDAM - CDA-lijsttrekker en demissionair premier Balkenende is vrijdag ondanks eerdere toezeggingen niet rechtstreeks in een uitzending van Radio Rijnmond te horen geweest.

Balkenende wilde niet met presentatrice Natascha Kuit in de studio zijn, omdat hij eerder deze week tijdens een IKON-uitzending, mede gepresenteerd door Kuit, onheus zou zijn bejegend. "Het ging er toen onbehoorlijk aan toe", aldus Balkenendes woordvoerder J. de Vries. Zo werd de demissionaire premier tot zijn grote ergernis vergeleken met een stukje zeep. Het radioprogramma Met Wie? zou om 18.00 uur beginnen. In het programma worden vragen van luisteraars beantwoord.

"Ongemakkelijk gesprek"

Het CDA zegde enkele uren voor de uitzending af omdat volgens De Vries toen pas duidelijk werd dat Kuit de presentatie zou doen. Hij belde Kuit met de mededeling dat "het akkefietje" bij de IKON-uitzending eerst zou moeten worden uitgepraat. "Anders zou het een ongemakkelijk gesprek worden."

"Donner is niet verkiesbaar voor het CDA"

De Vries liet Radio Rijnmond weten dat Balkenende nog wel wilde komen als er een andere presentator zou zitten. "Daar hebben we nog even over gesproken maar we hebben principieel besloten ons oor niet naar hen te laten hangen", aldus hoofdredacteur L. Borst. Hij vindt het wel jammer dat de Rijnmonders het nu zonder Balkenende moeten doen. Het CDA bood nog wel minister Donner (Justitie) aan maar dat vond de omroep geen alternatief. "Hij is niet eens verkiesbaar voor het CDA", aldus Borst.