DEN HAAG - Het verkeer in het westen ondervindt dinsdagmiddag hinder van de sneeuw. De buien trekken van het westen naar het oosten. De ANWB Verkeersdienst rekent op een zeer drukke avondspits, temeer omdat de sneeuwval onverwacht komt, aldus een woordvoerder.

Bekijk video


Foto: Tamara l Witte straten in Rijswijk

Momenteel sneeuwt het tussen Amsterdam en Rotterdam. De verwachting is dat de buien zich snel zullen uitbreiden naar het midden en het oosten van het land, aldus de woordvoerder.

Kettingbotsing

Op de A28 tussen Dwingeloo en Beilen leidde een plotselinge hagelbui tot een kettingbotsing. Volgens een politiewoordvoerder waren er zes of zeven auto's bij betrokken.

Er vielen geen gewonden, wel was er sprake van veel blikschade. De A28 werd tussen Dwingeloo en Beilen afgesloten. De kettingbotsing leidde tot ongeveer vijf kilometer file.

Files

Files als gevolg van de sneeuwval stonden dinsdagmiddag rond kwart over drie onder meer op de A4 (Delft - Amsterdam), op de A12 (tussen Den Haag en Utrecht) en op de A13 (tussen Rotterdam en Rijswijk). Rond 16.30 uur stond er in totaal al 250 kilometer file. Het drukste tijdstip wordt verwacht rond 17.30 uur.

Het KNMI verwacht dat de sneeuwbuien tot na de avondspits zullen aanhouden.