UTRECHT - De PvdA kruipt razendsnel weer richting CDA nu zij het goed doet in de peilingen. Daarmee tonen de sociaal-democraten zich onbetrouwbaar, zei GroenLinks lijsttrekker Halsema vrijdag tijdens een campagnebijeenkomst in Utrecht. "We hebben een paar maanden goed samengewerkt in de oppositie maar de PvdA krijgt de geur van macht in haar neus en het is weer over."

Halsema noemt het onder andere onacceptabel dat de PvdA migranten die niet slagen voor hun inburgering, het land uit wil zetten. Over de uitzondering die de PvdA maakt voor politieke vluchtelingen, vraagt Halsema zich af hoe hard die is.

Ook de keuzes die de PvdA maakt om de financiën op orde te krijgen, vallen bij Halsema in verkeerde aarde. De PvdA doet loze beloften als ze zegt dat er 125.000 banen bijkomen. "Een slag in de lucht. Nergens op gebaseerd." Verder reserveren de sociaal-democraten wel 2 miljard voor lastenverlichting maar is er minder geld beschikbaar voor uitkeringen, en blijkt uit niets dat de PvdA "de asociale plannen van dit kabinet" wil herstellen.