ROTTERDAM - De waterbus van Fast Ferry tussen Rotterdam en Dordrecht heeft in 2002 25 procent meer passagiers vervoerd dan in . Het passagiersaantal steeg van 370.000 naar 467.020. Dit heeft directeur van Fast Ferry M. Sprenger vrijdag bekendgemaakt.

Fast Ferry wil vanaf eind februari ook Krimpen aan den IJssel aandoen. Dit kan zonder tijdverlies omdat de knelpunten op de vaarwegen dan weg zijn. Hierdoor hoeven de extra snelle boten minder vaak gas terug te nemen.

Vanaf eind februari varen er meer boten in de ochtend- en avondspits. Tussen 07.00 en 09.00 uur en 16.00 en 18.00 uur varen ze elk halfuur, in plaats van om de 45 minuten. Fast Ferry ging eind 1999 als driejarig proefproject van start om de bereikbaarheid van Rotterdam en de zogenaamde Drechtoevergemeenten te verbeteren. Ook de andere waterbussen in de regio Dordrecht zijn populair en vervoeren elk jaar meer passagiers.

De waterbussen kunnen zichzelf financieel bedruipen en krijgen net zoveel subsidie als de andere vormen van openbaar vervoer.