AMSTERDAM - Een docent homo/lesbostudies aan de Universiteit van Amsterdam heeft vrijdag aangifte gedaan van vijf personen die hadden aangekondigd hem om het leven te brengen.

De hatelijke e-mails volgden op uitspraken van de docent over deelname van een kinderboot bij de Gay Pride, meldt De Volkskrant zaterdag.

De docent, Gert Hekma, steunde het plan van een 14-jarige jongen die met een '16- boot' deel wilde nemen aan de traditionele grachtenoptocht. Op de boot zouden kinderen vanaf 11 jaar mee mogen varen, met de kanttekening dat hun ouders een verklaring moesten tekenen.

Pedo-professor

Hekma juicht de boottocht nog steeds toe: "Ik heb slechts als wetenschapper mijn mening gegeven over de mijns inziens krankzinnige beschermde leeftijd van 16 jaar in het Wetboek van Strafrecht, terwijl kinderen juist steeds jonger uit de kast komen. Maar ineens sta ik te boek als pedo-professor en kinderverkrachter."

Interview

De bedreigingen aan het adres van de docent zouden ook veroorzaakt zijn door de uitspraken die hij heeft gedaan tegenover vereniging Martijn, waarin hij ondermeer zei: "Ik denk dat je kinderen moet dwingen. Kinderen zijn ook vervelende wezens, die moet je op een gegeven moment op een recht spoor zetten. En dat geldt ook voor seks."